Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met bakspray.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Strooi circa eenvierde van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.
Bak de citroentaart onderin de oven op een rooster in 50-55 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake zonder springvorm afkoelen op het rooster.
Snijd de afgekoelde cake doormidden en vul deze met de limoenroom. Houd een beetje room achter de hand voor het plakken van de bokkenpootjes. Plaats de bovenste helft weer op de taart. Snijd de bokkenpootjes over de lengte doormidden en bekleed de zijkant van de citroentaart hiermee.
Knip een hart uit een a4 papier en bewaar de beide helften (zie video). Garneer de taart met de cacaopoeder en de overgebleven poedersuiker.
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de citroencakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het citroencakebeslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.
Klop ondertussen voor de limoenroom de slagroom met de vanillesuiker stijf. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap van 1 limoen. Meng het limoensap samen met het limoenrasp en de Griekse yoghurt voorzichtig door de slagroom. Bewaar de room tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart