Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is.
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Roer 75 gram boter in een beslagkom zacht. Voeg aan de boter de koekjesmix en 10 ml water (1 eetlepel) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit of duw het plat tot een plak met een dikte van ca. 0,5 cm (ca. 25 bij 25 cm), gebruik eventueel wat bloem om het deeg en de werkbank te bestuiven zodat het minder plakt. Steek plakjes deeg uit met het bijgeleverde vormpje en plaats ze met twee cm tussenruimte op de bakplaat. Zorg dat er niet te veel bloem op de uitgestoken deegplakjes blijft zitten.
Bak de koekjes in ca. 15 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de valentijnskoekjes goed afkoelen.
Breng een kleine hoeveelheid water aan de kook.
Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten. Roer de glazuurmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel over de koekjes.
Laat de koekjes nu nog minimaal 30 minuten staan zodat het glazuur goed droogt. Maak de koekjes helemaal af door deze te versieren met de chocostift.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes