Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, leg het vel over de bodem en zet de ring hier overheen. Vet de randen in met boter. Doe de mix in een kom en voeg de eieren en slagroom toe. Mix op lage stand kort tot een glad mengsel. Zet de mixer dan op de hoogste stand en mix het beslag in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm en bak de cake in ongeveer minimaal 50 minuten op aangegeven temperatuur gaar. Laat de cake zonder de rand van de springvorm, afkoelen op een rooster.
Positie rooster: Onder
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Zodra de cake goed is afgekoeld maak je de meringue. Zorg eerst voor een vetvrije kom. Dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop nu met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena en een betje roze kleurstof toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Snijd de afgekoelde Wolkencake Citroen net boven het midden door met een taartzaag of groot broodmes. Steek met een hartvormige steker uit de bovenkant rondom hartjes uit. Verdeel de roze meringue over de onderste cake. Leg de bovenste plak cake voorzichtig op de meringue en druk zachtjes aan. De taart is klaar om geserveerd te worden!
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart