Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Leg het zakje chocoglazuur uit de verpakking 10 minuten in een kom of pannetje met heet water.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 230 °C
Temperatuur heteluchtoven: 210 °C
Vet de vormpjes in met boter en bestuif deze met bloem of vet royaal in met bakspray. Plaats de vormpjes op de bakplaat (niet op een rooster).
Doe de lava cakes mix met de eieren in een beslagkom en mix het met een mixer met gardes 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Haal het zakje chocoglazuur uit het water en roer het vloeibare glazuur met een spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes.
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de cakejes in 8 tot 10 minuten. Let op dat de bovenkant niet te donker wordt en houdt de deur van de oven zoveel mogelijk dicht.
Baktijd: 8 - 10 Minuten
Laat de cakejes 10 minuten afkoelen. Keer hierna de vormpjes om op een bordje en serveer direct met bijvoorbeeld poedersuiker en frambozen. De choco kern in de cake is dan nog vloeibaar.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake