Verwarm de oven voor. Volg de aanwijzingen op het pak van de Dr. Oetker Wolken Vanille voor de bereiding van het beslag.
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Bak de Wolken Vanillecakes in 50-55 minuten gaar. Controleer met een satéprikker. Wanneer deze schoon en droog uit de cake komt, haal je de cake uit de oven halen en laat goed afkoelen.
Maak botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de Dr. Oetker Kloppudding Aardbei volgens aanwijzing op de verpakking voor de roze laagjes.
Maak de chocoslagroom. Roer hiervoor de cacao, suiker en het water door elkaar tot een mooi en glad geheel. Meng met de slagroom en de Klop-Fix. Klop de chocoslagroom luchtig op.
Wanneer de twee wolken cakes Vanille goed zijn afgekoeld kun je deze gaan snijden. Snijd de ene taart in vier lagen en de andere in drie lagen. Gebruik hiervoor de Zenker taartsnijhulp of anders met behulp van een broodmes. Je hebt nu 3 dikkere en 4 dunne lagen Wolken Vanillecake.
Leg een eerste (dikke) taartlaag op je werkblad en verdeel hierover de helft van de chocoladeslagroom. Let hierop een nieuwe (dunne) laag Wolken Vanillecake. Smeer deze af met een laagje botercrème. Vervolg met een nieuwe (dunne) laag vanillecake die je afsmeert met de helft van de kloppudding Aardbei. Herhaal deze drie stappen nog een keer en eindig met een dikkere laag. Zo heb je een taart die met zes laagjes is gevuld.
Smeer de laagjestaart dun af met het restant van de botercrème.
Rol 3 tot 4 pakjes Dr. Oetker Rolfondant Wit dun uit (ca. 2 a 3 mm dikte).
Rol de witte fondantlaag losjes om een deegroller. Gebruik bijvoorbeeld poedersuiker of bloem zodat de fondant niet blijft plakken aan de deegroller.
Drapeer de fondant voorzichtig over de Wolken Vanille laagjestaart. Vouw de fondant met je handen netjes om de cake heen. Druk het aan de onderkant goed aan en snij de resten voorzicht weg.
Maak nu het fondant roosje. Rol hiervoor van ongeveer 1/3 van de Rolfondant Rood een bolletje, Rol dit met de kunststof roller uit tot een plakje van ongeveer 2 tot 3 mm dik. Haal hier 5 rondjes uit (ca. 2,5 cm in doorsnee). Trek het eerste rondje voorzichtig uit tot een ovaaltje en rol op tot een rolletje. Dit is de kern van je roos. Vervolgens houd je het volgende rondje naast deze kern. Zorg dat deze net een millimeter hoger is dan de kern en plak de onderkant van het rondje vast aan de kern. Knijp de bovenzijde van dit rondje losjes in en vouw licht naar buiten (als een kraag). Verwerk de overige drie rondjes op dezelfde manier zodat een mooi roos ontstaat. Maak drie van deze fondant roosjes en decoreer hiermee de laagjestaart.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart