Bedek de bodem van de springvorm met het bijgesloten velletje bakpapier en plaats de rand erop om de vorm te sluiten.
Smelt de boter in een pannetje en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix erdoorheen. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het mengsel en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van een ingevette taartvorm en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
Giet 300 ml water op kamertemperatuur en de kwarktaartmix in een kom. Gebruik een mixer met garden op de laagste stand om het mengsel gedurende 1 minuut te kloppen tot het glad en goed gemengd is.
Voeg de kwark en Griekse kwark toe aan het kwarktaartmengsel en klop het met een mixer op de hoogste stand gedurende ten minste 2 minuten tot een luchtige massa ontstaat. Voor het beste resultaat dien je de kwark en Griekse kwark direct vanuit de koelkast te gebruiken
Zet de kwarktaart in de koelkast en laat de lekkere en lichte kwarktaart drie uur opstijven.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart