Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe het sinaasappelsap (op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 120 Minuten
Laat de gelatine ca. 15 min. zacht worden (wellen) in koud water. Verwarm het sinaasappelsap en voeg ca. 8 druppels amandel aroma toe. Los de gelatine op in het warme sap en laat vervolgens afkoelen. Als de massa gaat geleren giet je het over de taart. Laat vervolgens ca. 30 min. opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 30 Minuten
Snijd de taart voorzichtig los van de rand en verwijder de springvorm. Plak de bitterkoekjes aan de zijkant van de taart. Klop de slagroom op met de suiker en doe deze in de spuitzak met kartelspuitmondje. Spuit toefjes slagroomroom op de taart.
Smelt de Dr. Oetker Choco Glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Die de gesmolten chocolade in een spuitzak en snijd een klein puntje van de spuitzak. Spuit op een stukje bakpapier een kleine vlinder van chocolade en laat hard worden in een leeg eierdoosje. Decoreer de taart met de choco vlinders.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart