Bekleed de springvorm met het bijgeleverde vel bakpapier. Smelt de boter (60 g) of margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe het sinaasappelsap (300 ml), de magere kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg vervolgens de sinaasappelrasp (1 theelepel) toe. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna de hoogste stand in 2 ½ minuut tot een luchtige massa. Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem. Plaats de springvorm in de koelkast en laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven.
Opstijftijd: 180 Minuten
Klop met een mixer met garden de slagroom (200 ml) samen met de kristalsuiker (8 g) stijf. Schep vervolgens in een spuitzak met kartelmond. Spuit een kroon van slagroom op de taart. Decoreer de slagroom met Dr. Oetker Nederland Mix (1 strooibusje).
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart