Vouw de taartvorm (volg de instructies op de taartvorm) en zet deze op een plat bord.
Smelt 35 g boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Laat de bodem afkoelen en voeg de chocolate chips toe en roer door. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Laat de kersen goed uitlekken. Snijd de kersen in kleine stukjes of pureer ze met een staafmixer, afhankelijk van de gewenste structuur..
Tip: Mocht je diepvrieskersen gebruiken, ontdooi het fruit in 2 minuten in de magnetron op 800 watt.
Voeg de kersenstukjes of -puree toe aan de kwark en meng dit met een mixer met gardes op de middelste stand tot een glad mengsel.
Voeg de slagroom en de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 30 seconden goed door elkaar. Klopt het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem in de taartvorm.
Laat de taart op het bord ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd voor het serveren de rand los van de taart met behulp van een mesje.
Versier de kwarktaart eventueel met toefjes slagroom en vers fruit.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart