Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Laat de boerenjongens goed uitlekken in een vergiet en dep ze goed droog. (je kunt eventueel en gedeelte van het water vervangen door het vocht van de boerenjongens).
Leg wat boerenjongens apart voor decoratie van de taart.
Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het kwarktaart mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.
Meng de boerenjongens voorzichtig met een spatel door het kwarktaart mengsel. Schenk het over de bodem. Laat de rum-rozijnen kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Als de taart is opgestijfd, kun je de achtergehouden boerenjongens over de taart verdelen. Voor een frisse smaak kun je eventueel schijfjes limoen toevoegen.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart