Leg bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 125 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg de verkruimelde biscuits toe. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het koekjesmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de kwarktaart bodem ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtig kwarktaart mengsel. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het kwarktaart mengsel over de bodem. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart