Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de ring en sluit deze.
Vermaal 200g koekjes naar keuze. Smelt vervolgens 50g boter in een pannetje of magnetron en meng de koekkruimels hier doorheen.
Verdeel de koekkruimels over de springvormbodem en druk met de achterkant van een lepel stevig aan.
Laat 6 gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in een bakje of schaal met koud water. Neem vervolgens de blaadjes uit het water en knijp ze uit. Leg ze in een pannetje en vermeng met 5 eetlepels water. Verwarm het mengsel tot de gelatine volledig is opgelost in het water (niet koken!).
Laat het gelatinemengsel afkoelen. Klop ondertussen met de mixer de slagroom met de suiker stijf en plaats deze in de koeling. Doe de kwark in een mengkom (voeg eventueel 2-3 eetlepels jam naar keuze toe) en roer tot een glad geheel.
Meng enkele eetlepels van de kwark door de bereidde gelatine; zorg ervoor dat de kwark goed oplost.
Giet vervolgens de gelatine bij de kwark en meng goed door elkaar.
Roer de opgeklopte slagroom voorzichtig door het kwarkmengsel tot een egaal, luchtig geheel. Verdeel vervolgens het romige kwarkmengsel over de kruimelbodem.
Plaats de kwarktaart in de koeling om op te stijven.
Laat opnieuw 6 gelatineblaadjes ca. 5 minuten weken in een bakje of schaal met koud water. Knijp ze vervolgens uit. Leg ze in een pannetje en vermeng met 5 eetlepels water. Verwarm het mengsel tot de gelatine volledig is opgelost in het water (niet koken!).
Snijd de verse aardbeien door midden en verdeel ze over het kwarktaartmengsel in de springvorm. Druk licht aan.
Meng de (aardbeien) limonade met het water. Roer nu ongeveer 5 eetlepels van het limonademengsel door de bereidde gelatine en giet vervolgens de rest van de limonade voorzichtig bij de gelatine en meng dit goed door.
Schep met een lepel een dun laagje gelatinemengsel over de kwarktaart. Schenk zodra zich een volledig laagje gevormd heeft, voorzichtig het resterende gelatine mengsel in de springvorm.
Plaats de kwarktaart met aardbeienspiegel minimaal 2,5 uur in de koelkast om volledig op te stijven.
Opstijftijd: 150 Minuten
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart