Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe het water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagst stand door elkaar.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het kwarktaart mengsel over twee kommen. Kleur het mengsel in een van de kommen rood met 2 tubes rode kleurstof.
Schenk een een beetje van het witte kwarktaart mengsel over de bodem, giet vervolgens wat van het rode mengsel midden in het witte kwarktaart mengsel. Herhaal deze stappen tot al het kwarktaart mengsel op is.
Laat de kwarktaart tenminste 2.5 uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 150 Minuten
Snijd de taart in 10 punten.
Klop 100 g zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de koude melk en de botercrèmemix toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.
Ga met een Iepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en klop de massa hierna in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
Doe de botercrème in een spuitzak en spuit aan de rechte onderkant van de punten twee rijen aan toefjes en een toef aan het puntje van de taartpunt. Versier de botercrème met de Christmas Party kerst decoratie.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart