Leg het velletje bakpapier uit de verpakking van de kwarktaart op de bodem van de springvorm en klik de rand er op vast. Smelt de boter in een pannetje of magnetron. Roer het zakje van de kruimelbodemmix er door en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem 10 min in de koelkast. Snijd ondertussen de 3 halve abrikozen of perziken in kleine blokjes.
Doe het water en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer op de laagste stand een minuut door elkaar. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en mix in 2 minuten op de hoogste stand tot een romig mengel. Giet de helft van dit mengsel over de koekbodem en verdeel de blokjes abrikoos of perzik er over. Giet de rest van de massa er over en strijk glad. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast (pas daarna ga je hem decoreren)
Snijd, na het opstijven de taart, de rand van de springvorm los met een scherp mes en verwijder de springvorm. Klop de 125 ml slagroom met het halve zakje klop-fix stijf met de mixer. Was de citroen en snijd in dunne schijfjes (verwijder eventuele pitjes). Halveer de citroenschijfjes. Snijd de halve abrikoos of perzik in dunne plakjes. Leg 6 halve plakjes citroen op de taart en leg de plakjes abrikoos of perzik hier half tegenaan. Maak mooie toefjes midden op de citroen en abrikoos/perzik. Maak ook in het midden van de taart nog een toef en decoreer ze allemaal met de kleine paaseitjes.
Heb je geen spruitzak in huis, gebruik dan een diepvries- of boterhamzakje en knip een klein puntje van een van de onderste hoeken van het zakje. Hiermee krijg je geen kartelrandje in je toef maar kun je wel egale toefjes maken.
Gebruik in plaats van abrikozen of perziken ook eens ananas of mandarijnen uit blik.
De taart kun je het beste maximaal 1 uur van te voren decoreren met de paaseitjes anders kan de kleur afgeven en de toefjes iets inzakken.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart