Maak van een vel bakpapier een prop en maak deze nat. Daarna knijp je deze uit en is je vel heel flexibel om goed in het cakeblik te leggen.
Doe de 300 ml water (op kamertemperatuur ca. 18°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laatste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk de helft van de mix in het cakeblik. Leg hierop de lange vingers in de lengte van het cakeblik.
Schenk nu de andere helft over de lange vingers. Laat de Aardbei kwark Tiramisu nu 2½ uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 150 Minuten
Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de Aardbei kwark Tiramisu met de kruimelmix. Druk stevig maar voorzichtig de kruimels aan met de bolle kant van een lepel. Laat dit nog 30 minuten opstijven voor dat je de Aardbei kwark Tiramisu kunt storten op een serveerbord.
Opstijftijd: 30 Minuten
Stort de gekoelde Aardbei kwark Tiramisu op een serveerbord. Decoreer de bovenkant met overige lange vingers en aardbeien. Eventueel nog een toef slagroom erbij.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart