Spray of olie de springvormpjes in en bedek de randen met bakpapier. Heb je geen kleine springvormpjes (bijv. Wilton), zet de taartringen dan op een vlakke ondergrond met een vel bakpapier eronder.
Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de springvormpjes gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe 300 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de kruimelbodempjes en plaats tenminste 2½ uur in de koeling om op te stijven.
Opstijftijd: 150 Minuten
Verwijder de taartvormpjes.
Breng de fondant op kleur met de rode kleurstof.
Rol de fondant uit en steek hier kleine cirkels uit. Dit wordt de snuit van het varken. Druk met het dopje van de tube twee neusgaten in de snuit.
Boetseer de oren. Draai kleine balletjes en rol ze uit in de vorm van een druppel. Maak met een mes een inkeping.
Doe de decoratie op het taartjes. Doe dit net voor het serveren. Anders zal de fondant smelten.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart