Vet de bakvorm in en leg op de bodem een rondje bakpapier. Hiermee krijg je de taart goed uit de bakvorm na het bakken.
Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Doe de cakemix, 5 tl speculaaskruiden, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Spatel daarna de geraspte wortel en bijna alle walnoten (hou een paar over om de taart met te decoreren) door het beslag.
Verdeel het beslag over 2 bakvormen of bak de taarten na elkaar. Bak in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de taarten afkoelen.
Baktijd: 45 Minuten
Klop de boter op de laagste stand met mixer met gardes in 1 minuut tot een smeuïg, klontvrij geheel. Voeg de melk en de Mix voor Botercrème toe. Mix ca. ½ minuut met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Doe de MonChou in een mengkom en voeg hier 1/3e deel van de botercrème aan toe. Mix dit tot een geheel. Dit is de vulling van de taart.
Snijd de 2 taarten door de helft. Leg de onderste helft op een serveerbord en besmeer deze met de MonChouvulling. Leg een taarthelft erop en besmeer weer met een laagje vulling. Herhaal dit tot de taart is opgebouwd. Maak met het restant van de vulling de taart af.
Neem 1/3e deel van de boter en maak deze donkeroranje (met rode en gele kleurstof). Dat is de onderste rand van de taart. Je maakt de crème lichter door er elke keer een deel van de rest van de ongekleurde botercrème door te doen.
Bepaal aan de hand van de hoogte van de taart wat het midden is en wat daar weer het midden van is. Zet een streepje in de crème. Zo weet je hoe breed je gekleurde rand wordt.
Doe een beetje van de gekleurde botercrème in een stevig zakje en knip hier de punt van af. Spuit een dikke rand om de taart tot je bij het streepje bent.
Maak de crème wat lichter en herhaal dit tot je bij de bovenkant van de taart bent. Bestrijk deze ook met de botercrème.
Maak de botercrème glad door met een spatel rondjes te draaien. Schraap zo voorzichtig overtollige crème weg tot het mooi strak is.
Maak het laatste beetje botercrème wat donkerder oranje en spuit hier mooie toeven mee op de taart.
Decoreer met de laatste stukjes walnoot.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart