Maak het koekjesdeeg. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.
Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het deeg op is.
Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje) en keer halverwege de baktijd de bakplaat om ze gelijkmatig bruin te bakken. De koekjes zijn gaar als ze met een vinger over de bakplaat te schuiven zijn (niet meer plakken).
Baktijd: 20 - 30 Minuten
Laat de koekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen.
Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.
Decoreer de helft van de koekjes met royal icing. Voor een roze icing decoratie voeg je je enkele druppels rode Dr. Oetker kleurstof toe. Meng tot de icing een egaal roze kleur heeft. Je kunt natuurlijk ook voor je eigen favoriete kleur kiezen.
Roer de rasp van een halve sinaasappel, samen met 1 theelepel honing, door de inhoud van een pot mascarpone (250 gram).
Leg op de andere helft van de koekjes (de niet versierde) wat vulling en druk er zachtjes een gedecoreerd koekje op.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes