Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Vet de ovenbakplaat in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker) of gebruik bakpapier.
Roer de 100 g boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en het ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken en/of met de hand tot een samenhangend deeg.
Bestuif het werkblad of aanrecht met wat bloem. Rol het deeg zo gelijkmatig mogelijk uit.
Snijd huisjes uit het deeg. Gebruik verschillende kleine uitsteekvormpjes om bijv. ramen en deuren te maken. De uitsteekkoekjes kunnen ook gebakken.
Leg de huisjes en de resterende koekjes op de bakplaat met een tussenruimte van circa 3-5 cm. Prik met de botte kant van een satéprikker een gat in de koekhuisjes. Maak het gaatje iets groter met de satéprikker.
Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 minuten gaar en lichtbruin. De koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen. Laat ze afkoelen totdat ze heerlijk bros zijn.
Baktijd: 15 - 20 Minuten
Versier het huisje met de strooisels, het snoepgoed en de resterende uitsteek koekjes. Plak deze vast met glazuur.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes