Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Doe de melk en het water in een steelpannetje en voeg het zout en de boter toe.
Verwarm de melk al roerende, zodat de boter smelt en breng het even aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem toe en roer dit met een garde tot een gladde massa.
Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren totdat het soesjes deeg als een bal van de pan los laat. Neem de pan van het vuur en laat het soesjes deeg afkoelen tot handwarm.
Klop 3 eieren los. Voeg al roerende geleidelijk de losgeklopte eieren toe aan het deeg. (Het deeg moet bij stukken tegelijk van de lepel vallen en glad en glanzend zijn.) Voeg zo nodig een vierde losgeklopt ei toe. Roer tot slot het bakpoeder erdoor.
Vul een spuitzak met een klein rond spuitmondje met het deeg en maak 30 kleine bolletjes van ca. 3 cm doorsnede op de bakplaat. Schuif de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de soesjes in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Open de oven niet tijdens het bakken, dan zakken de soesjes in. Laat de soesjes hierna buiten de oven afkoelen op een rooster.
Baktijd: 20 - 25 Minuten
Mix de slagroom stijf met 4 el suiker en 2 zakjes Klopfix. Spatel de helft van de zelfgemaakte salted caramelsaus door de slagroom, de karamelsaus hoeft niet helemaal opgenomen te worden door de slagroom.
Vul de tweede spuitzak met het slagroom Salted Caramel mengsel. Knip een klein puntje van de spuitzak of gebruik een lange dunne spuitmond. Maak met een mesje of schaar een klein gaatje in een soesje en spuit de salted caramel slagroom erin.
Verwarm het zakje Chocoglazuur volgens de bereidingswijze. Als het gesmolten is kun je het glazuur in een diep schaaltje doen. Dip de soesjes in het glazuur en decoreer ze voordat de chocolade hard geworden is wat nougatine.
Serveer de soesjes met Salted Caramel Slagroom en een heerlijke choco caramel crunch op een mooie schaal of etagère.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak