Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Doe de melk en het water in een steelpan en voeg het zout en de boter toe.
Verwarm de melk al roerende, zodat de boter smelt en breng het even aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg in één keer alle bloem toe en roer dit met een garde tot een gladde massa.
Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren totdat het soesjes deeg als een bal van de pan los laat. Neem de pan van het vuur en laat het soesjes deeg afkoelen tot handwarm.
Klop 3 eieren los. Voeg al roerende geleidelijk de losgeklopte eieren toe aan het deeg. (Het deeg moet bij stukken tegelijk van de lepel vallen en glad en glanzend zijn.) Voeg zo nodig een vierde losgeklopt ei toe. Roer tot slot het bakpoeder erdoor.
Maak met een spuitzak met een klein rond spuitmondje 30 kleine bolletjes van ca. 3 cm doorsnede op de bakplaat. Schuif de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven en bak de soesjes in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin. Open de oven niet tijdens het bakken, dan zakken de soesjes in. Laat de soesjes hierna buiten de oven afkoelen op een rooster.
Baktijd: 20 - 25 Minuten
Klop ondertussen de slagroom (bijv. met suiker, zie ook bij: tips) in een vetvrije kom met een mixer met garden stijf.
Knip een punt uit de tweede spuitzak op ongeveer 3 cm van de punt en schep de helft van de slagroom in de zak.
Prik met een mesje of schaar een gaatje onderin de soesjes en spuit de vulling erin. Vul de spuitzak opnieuw met de rest van de slagroom en vul hiermee de overige soesjes.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak