Verwarm de oven voor. Bak de wolkencake zoals aangegeven op de verpakking. Laat de cake na het bakken goed afkoelen. Tijdens het bakken is een bolling aan de bovenkant ontstaan en we willen graag een platte bovenkant. Is de bolling niet al teveel dan is omdraaien van de cake voldoende. Is de bolling juist wel flink, snijd deze er dan af met een taartzaag of met een groot en scherp mes.
Baktijd: ongeveer 55 - 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Bevestig het spuitmondje en vul de spuitzak dan met ¾ deel van de botercrème. Smeer de taart eerst helemaal af met een klein laagje van de overgebleven botercrème. Zo is de donkere kleur van de taart een beetje gemaskeerd.
Begin in het midden, bovenop de taart. Zet de spuitzak rechtop en duw een klein toefje eruit, ga daarna rondom spuiten van binnenuit naar buiten. Dus in plaats van de traditionele toef van de buitenrand naar binnen doe je het nu andersom. De truc om een zo mooi mogelijke binnenkant te hebben is om na het kleine toefje meteen de hoek om te gaan om het daarna na een paar keer rond te zijn geweest heel zachtjes te laten wegglijden door minder kracht te gebruiken. De open plekken kun je met kleine boogjes of toefjes opvullen.
Laat van bovenaf eetbare glitter over de taart dwarrelen. Doe eventueel in de kernen van de rozen wat zilveren pareltjes.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart