Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht. Haal de bakplaat uit de oven en plaats hierop de cupcakesvormpjes. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Doe de mix, de boter, eieren en melk in een keer in een beslagkom en mix op de laagste staand tot een geheel. Klop het beslag daarna op de hoogste stand (turbo) in 1 minuut tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes, plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de cupcakes in ongeveer 22 minuten gaar.
Baktijd: 22 Minuten
Laat de cupcakes afkoelen. De cupcakes zijn nu klaar om te decoreren.
Klop de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe en mix het geheel ongeveer een ½ minuut door elkaar. Ga vervolgens met een lepel of spatel langs de randen zodat alle boter goed los komt. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Doe de botercrème in een spuitzak. Rol de rode fondant dun uit. Snijd met een scherp mesje een de vorm van een kerstmuts uit de rode fondant. Maak met een toefje botercrème een pompon aan de bovenzijde van de kerstmuts. Maak aan de onderzijde een bontrandje van botercrème.
Spuit een toef van de botercréme op elke cupcake. Rol de rode fondant dun uit.
Snijd of steek cirkels uit de rode rolfondant en leg die bovenop de cupcakes.Teken met de decoratiestift choco een riem op het midden van de fondant. Maak met de gele decoratiestift een gesp. Rol van de overige witte rolfondant een dunne sliert. Snijd hier ongeveer 1-1,5 cm vanaf, en kneed hier een snorretje van. Leg deze helemaal bovenaan de cupcake, boven de riem.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes