Maak het koekjesdeeg. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.
Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor.
Baktijd: 20 - 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het koekjesdeeg op is.
Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje). Laat de kerstkoekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen.
Kneed het zakje Cookie Icing 1 minuut. Verwijder de dop en schroef het spuitmondje op de bovenkant. Je kunt lijntjes trekken en vlakken vullen.
Je kunt de Cookie Icing ook een kleurtje geven door in een bakje de Cookie Icing samen met een paar druppels kleurstof te mengen. Roer het goed door totdat je de gewenste kleur krijgt.
Voor het vullen van vlakken trek je eerst een lijn langs de rand van het koekje. Houd daarbij een paar millimeter van de rand vrij. Vul dan het koekje met Cookie Icing binnen de lijn. Wacht tot de Cookie Icing mooi is uitgevloeid. Dan is het kerstkoekje klaar om verder te decoreren.
Je kunt de kerstkoekjes versieren met glittersuiker en zachte parels.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes