Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de vorm in met de Bakspray.
Baktijd: 60 - 70 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Verwarm de koffieroom en los de oploskoffie hierin op. Roer het aroma erdoor. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Meng de cakemix met het kaneelpoeder en schep het op de boter. Voeg de eieren en koffieroom toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
Spatel de rozijnen en de gehakte hazelnoten erdoor. Schep 2/3 van het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Schep de rest in het midden van de cakevorm. Zet de vorm op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de gaar en goudbruin. Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde open oven staan.
Schud de cake los in de vorm en schud hem uit de vorm. Zet de cake met de bovenkant naar boven op een rooster. Laat de cake afkoelen.
Roer de roomkaas in een kom met de mixer glad. Voeg 150 g gezeefd poedersuiker toe en roer er een glad glazuur van. Schep het roomkaasglazuur in een dikke laag op de cake. Laat het glazuur ca. 15 minuten drogen.
Steek de kerstboomchocolaatjes als een woud van bomen in het glazuur en let erop, dat ze stevig staan, maak eventueel met een mes eerst voor elk boompje een inkeping in glazuur en cake. Bestuif de kerstcake rijkelijk met gezeefd poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake
Cake