Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Doe de Red Velvet taartmix, de eieren, 2 eetlepels water en 100 ml slagroom in een beslagkom.
Roer het geheel door, totdat je een gladde massa hebt die niet meer stuift.
Mix dan 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Bekleed een bakvorm (Chickslovefood: "ik heb een rechthoekige brownievorm van 20 x 30 cm gebruikt") met bakpapier.
Bak de Red Velvet cake ca. 25 minuten in de oven totdat een satéprikker er schoon uitkomt (bak anders nog 5 minuten).
Positie rooster: Midden
Baktijd: ongeveer 25 Minuten
Laat de Red Velvet cake minimaal 30 minuten afkoelen.
Doe ondertussen de MonChou in een kom en mix deze glad. Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 milliliter) toe en mix 1/2 minuut op de laagste stand.
Mix daarna nog 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
Snijd de afgekoelde Red Velvet cake horizontaal doormidden met een scherp kartelmes.
Gebruik 4 of 5 soorten uitstekers in de vorm van een ster. Steek van iedere grootte 4 sterren uit. Heb je geen stervormpjes? Dan kun je ook ronde plakken maken met 4 of 5 verschillende soorten glazen. Net zo leuk. :)
Als je alle vormpjes hebt uitgestoken kun je gaan stapelen: Leg de grootste ster op een bord en smeer hier flink wat cream cheese topping op.
Pak de 1 na grootste ster en druk goed aan. Ga zo door totdat je alle sterren op elkaar hebt gestapeld en ze samen een kerstboompje vormen (zie foto).
Versier de Red Velvet Cake kerstboompjes met de zilveren parels en bestrooi vervolgens met poedersuiker.
Doordat je de Red Velvet cake uitsteekt houd je altijd wat over. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om dat tussen het bakken door lekker op te smikkelen, maar het is ook leuk om er Red Velvet sneeuwballen van te maken. Die kun je bij de boompjes leggen, of apart serveren.
Doe de overgebleven cake in een keukenmachine met cream cheese (ik heb voor 100 gram cake 2 eetlepels MonChou gebruikt).
Maak balletjes van het deeg (zo groot als je zelf wilt).
Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Roer regelmatig door.
Doop de balletjes in de witte chocolade en leg op een bord. Zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat de chocolade uitharden in de koelkast. Bewaar ze in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig blijft.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak