Maak het koekjesdeeg. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.
Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het deeg op is.
Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje). De koekjes zijn gaar als ze met een vinger over de bakplaat te schuiven zijn (niet meer plakken).
Baktijd: 20 - 30 Minuten
Laat de koekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen.
Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.
Doe de icing in een bakje en kleur het groen met de blauwe en gele kleurstof. Doe op het randje van de koekjes een randje groene cookie icing. Laat dit iets opdrogen en kleur daarna het koekje in, zodat het boompje mooi groen wordt. Laat het iets opdrogen.
Trek met icing diagonale strepen op de koekjes en versier je kerstboompjes met lijntjes van glittersuiker en kerstballen van parels.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes