Maak het cupcake beslag. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Bak de kerst cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Baktijd: 20 - 24 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Haal de papieren vormpjes van de cupcakes. Snijd eventueel een klein laagje van de bovenkant af als de cupcakes te bol zijn geworden. Zodat de cupcakes goed blijven staan als je ze omdraait. Verwarm de chocodip bruin totdat deze vloeibaar is. Draai de cupcakes om en plaats ze dus ondersteboven en dip dan een kleine strook van de onderkant (wat normaal gesproken de bovenkant is) in de bruine chocodip. Laat ze goed uitlekken en plaats ze een bakpapiertje om te drogen.
Maak de botercrème aan zoals beschreven staat op de verpakking en voeg aan het eind enkele eetlepels cacaopoeder en twee eetlepels water toe. Mix het geheel nog even goed door totdat de cacaopoeder volledig opgenomen is in de botercrème.
Vul een spuitzak met spuitmondje met de chocolade botercrème. Spuit rustig langs de bovenkant van de cupcake rondom en vul dan rondom het middenstuk.
Breek de witte chocolade en verwarm deze au bain marie. Dip de aardbeien gedeeltelijk of volledig in de witte chocolade. Snijd de aardbei als deze helemaal afgekoeld is in de lengte doormidden. En plaats deze twee helften met de rode kant naast elkaar op de cupcake met choco botercrème.
Versier de choco toef met kleine witte suikerparels, dat zijn zo net kleine sneeuwvlokjes.
Je kunt ook aardbeien van fondant maken.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes