Maak de melk lauwwarm. Volg de algemene bereidingswijze op het pak broodmix, maar vervang het water door melk en voeg vanillesuiker toe. Verwarm de oven voor.
Baktijd: 10 - 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Rol het deeg uit tot een zo rond mogelijke lap van ca. Ø 30 cm (of gebruik een vorm). Vorm een opstaand randje. Prik de bodem met een vork op regelmatige afstanden in. Bak de bodem 10 minuten.
Laat de kersen uitlekken (vang het vocht op). Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze op het zakje, maar vervang het water door melk.
Schep de room direct op de voorgebakken kersenvlaai bodem en verdeel het gelijkmatig. Verdeel de kersen over de roomlaag. Bak de kersenvlaai nog ca. 15 min.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart