Verwarm de oven voor en vet de bakvorm in.
Baktijd: 12 - 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Smelt de boter op laag vuur.
Klop de eieren en suiker luchtig in een kom.
Zeef het amandelmeel, bloem, zout, Backin en Baksoda boven een kom, je krijgt dan een extra luchtig beslag.
Voeg de karnemelk, gesmolten boter toe en klop het tot een glad beslag.
Het beslag bak je in drie keer, zodat je drie mooie laagjes krijgt. Schenk eenderde van het beslag in de ingevette springvorm. Bak het in ongeveer 12-15 minuten gaar. Herhaal dit tot je drie taartbodems hebt. Laat ze goed afkoelen.
Baktijd: 12 - 15 Minuten
Rooster het amandelschaafsel in de koekenpan, zodat het een mooi bruin randje krijgt.
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk, karamelsaus en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de botercrème iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt. Mix daarna de botercrème goed door.
Leg de eerste taartbodem op een mooie schaal. Schenk een beetje karamelsaus over bodem. Bestrijk de bodem daarna met een laagje botercrème.
Leg de volgende taartlaag er boven op en bestrijk deze ook met karamelsaus en botercreme.
Tot slot leg je de derde taart laag er op. Deze besprenkel je ook met karamelsaus. Daarna bestrijk de hele karameltaart met een laagje botercrème. Zet de taart tot het serveren in de koelkast.
Haal de karameltaart een half uur voor het serveren uit de koelkast, zodat de botercrème weer lekker smeuig wordt. Rooster de amandelen in een pan. Schenk voor het serveren karamelsaus over de taart en laat het mooi afdruipen. Tot slot strooi je het geroosterde amandelschaafsel er over.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis