Breng water aan de kook en giet dit in een kom.
Leg vervolgens het bijgeleverde zakje chocoladeglazuur in de kom en zorg ervoor dat deze onderwater blijft.
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Smelt in een steelpannetje 1 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. Als de boter gesmolten is laat dan nog 1 minuut doorpruttelen terwijl je erbij blijft.
Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de bodemmix erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.
Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het warme deeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.
Smelt in een steelpannetje 5 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. AIs de boter is gesmolten, laat het dan nog 1 minuut doorpruttelen. Blijf hierbij in de buurt.
Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de mix voor karamelsaus erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.
Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de bodem.
Maak het steelpannetje en de lepel meteen schoon.
Haal het zakje chocoglazuur uit het water en kneed het goed door.
Knip de bovenzijde van de verpakking open en giet het vloeibare glazuur over de karamelsaus en verdeel het over de bakvorm. Kantel hierbij voorzichtig de bakvorm zodat alle hoeken bedekt zijn met chocoglazuur.
Bestrooi royaal met discomix zodat de bovenkant volledig is bedekt. Plaats de bakvorm 1 uur in de koelkast
Plaats de bakvorm 1 uur in de koelkast. Verdeel voor het serveren de shortbread in kleine stukken.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes