Schenk 60 ml melk in een steelpan en voeg de ahornsiroop, kaneel, kardemom en nootmuskaat toe.
Verwarm over middelhoog vuur tot kook, draai het vuur dan laag en verwarm nog twee minuten.
Voeg vervolgens 450 ml slagroom en het suiker en roer tot het suiker is opgenomen. Schenk het vanille extract erbij en meng.
Schenk 50 ml water en een kommetje en voeg een zakje Dr. Oetker vegatine toe. Voeg, wanneer de vegatine is opgenomen, het mengsel toe aan de ingrediënten in de steelpan en roer goed.
Maak de muffinvormpjes goed schoon. Schenk wat olijfolie in de muffinvormpjes en vet deze in, haal het residu weg met behulp van een keukenrol.
Verdeel de kaneel panna cotta over de muffinvormpjes en laat deze afkoelen. Plaats ze vervolgens in de koelkast en laat deze gedurende 5 uur opstijven.
Opstijftijd: 300 Minuten
Haal de panna cotta voorzichtig uit de vormpjes - dit gaat het makkelijkste wanneer je zachtjes op de onderkant van de muffinvorm tikt - en plaats ze ieder op een bordje.
Serveer de panna cotta met warm fruit of gehakte pistache nootjes en vijgen.
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes