Klop in een kom de boter met de gele basterdsuiker door elkaar en klop het met de mixer met garden 5 minuten. Voeg honing, bloem, Vanillesuiker, Backin en zout toe en klop het tot een soepel deeg.
Vorm van het deeg een bol, verpak deze in aluminiumfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor.
Baktijd: 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vouw een stuk aluminiumfolie met een lengte van de bakplaat op tot een reep van 3 cm breed en ca. 3 mm dik. Leg dit aan één van de lange zijden van de bakplaat. Doet dit ook aan de andere lange zijde van de bakplaat.
Vorm van het deeg een staaf van 20-25 cm lengte, zodat er 'ijsco'achtige plakjes van gesneden kunnen worden. Snijd plakjes af van ca. 1 cm dikte, steek in elk een ijslollystokje en leg ze, met 4 cm tussenruimte, op de bakplaat, zodat de stokjes rusten op de reep aluminiumfolie. Leg per keer 10-12 koekjes op de bakplaat.
Bak de ijskoekjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Neem de bakplaat uit de oven en laat de ijskoekjes op de bakplaat afkoelen. Bak nog een bakplaat vol ijskoekjes. Laat de ijskoekjes helemaal afkoelen.
Verwarm de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk het in een hoog bakje. Dip de afgekoelde ijskoekjes in de gesmolten chocolade en laat de chocolade goed afdruipen.
Bestrooi de ijskoekjes, boven een bakje, aan beide kanten met Disco. Laat ze even opstijven in de hand en leg ze dan op bakpapier om verder op te stijven.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes