Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster. Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom.
Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Cakepops maken is eenvoudig. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
Breek de witte chocolade in kleine stukjes en verwarm het au bain marie. Voeg er enkele druppels rode kleurstof aan toe en roer goed door tot er een egale roze kleur ontstaat.
Maak onderin het hoorntje een gaatje zodat straks het stokje van de cakepop er doorheen past. Doop de cakepop in de witte chocolade, laat niet uitlekken
Laat de cakepop van bovenaf in het hoorntje zakken, het stokje komt door het gaatje aan de onderkant heen. Doordat er veel chocodip op de cakepop zit, loopt deze dan een beetje over de rand. Zo niet, dan kun je altijd met een lepeltje wat extra chocodip op de randen doen. Zet ze daarna een kwartiertje in de koelkast.
Verwarm nu ook de bruine chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de cakepops uit de koelkast en laat een klein beetje bruine chocodip van bovenaf op de cakepop druipen. Doordat de cakepop koud is loopt de bruine chocodip niet zo ver uit. Strooi daarom voordat de chocodip hard wordt de discodip erop.
Plak een chocosnoepje tussen de discokorrels op de cakepop.
Vergelijkbare recepten
Cakepops
Cakepops
Cakepops