Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de bodem van beide springvorm met bakpapier en spray de zijkanten in met bakspray.
Baktijd: 45 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Bereid het wolken cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng een half zakje nougatine door het beslag.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de Wolken in ca. 45 min gaar en laat afkoelen op een rooster. En bak de volgende Wolken cake op dezelfde manier. Je kunt ook twee springvormen gebruiken als je dat prettiger vindt.
Mix op de laagste snelheid de poedersuiker, zout, vanille aroma en melk tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de roomboter toe.
Voeg vervolgens de hazelnootpasta toe en mix het geheel in 10 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte crème. Als de crème te zacht is kun je deze ca. 30 minuten laten opstijven in de koelkast.
Snijd de vanille cakes horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste plak met een dunne laag hazelnoten crème. Leg daar de volgende plak op en bestrijk deze vervolgens ook met crème. Herhaal dit met de andere plakken cake.
Bestrijk vervolgens de buitenkant van de cake met een dunne laag crème.
Doe een beetje disco dip in je hand en bekleed de onderste helft van de cake met de kleurrijke disco dip. Verdeel de rest over de bovenkant van de cake.
Doe de overige hazelnootcrème in een spuitzak met kartelspuitmondje. Spuit aan de bovenkant langs de rand mooie krulletjes van de hazelnootcrème. Bewaar de hazelnoten laagjes taart in de koelkast.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart