Verwarm de oven voor en bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het beslag over springvorm. Strooi ¼ van de poedersuiker met een zeefje over de cake . Bak de cake in ca. 50-55 minuten gaar. Laat de cake zonder de springvorm afkoelen op een rooster.
Positie rooster: Midden
Baktijd: ongeveer 50 - 55 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Bereid de taartvulling van de kwarktaart aardbei (dus niet de bodem). Plaats de Wolken Vanille weer in de springvorm en schenk de helft van de kwarktaartmassa over de cakebodem in de springvorm. Laat de taart ca. 1 ½ uur opstijven in de koelkast.
Bereid een zakje Dr. Oetker Taartina helder volgens de aanwijzingen op de verpakking en gebruik de aardbeiensaus als basis. Giet de gelei over de kwarktaart en laat vervolgens nog 1 u opstijven in de koelkast.
Smelt de Dr. Oetker Choco Dip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer de chocolade dun uit op bakpapier en laat vervolgens opstijven in de koelkast. Breek grove stukken van de chocolade.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Haal de hartjes cake voorzichtig uit de vorm. Smeer ⅔ van de room uit over de zijkant van de cake. Plak hier de chocolade schotten tegenaan. Doe de overige slagroom in de spuitzak en decoreer samen met de chocoladestift en de aardbeien de bovenkant van de taart.
* Snijd na het opstijven van de taart, met behulp van een mes, de taart los van de rand. Hierna is de springvorm eenvoudig verwijderen. * Gebruik de overige kwarktaartvulling voor bv een nagerecht of vul er kleine cupcake vormpjes mee.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart