Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapier. Smelt de roomboter (60 g) in een steelpan en meng dit met het zakje kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei (1 pak). Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.
Doe het water (400 ml, op kamertemperatuur), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml, direct uit de koelkast) in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de taartmix toe aan het mengsel en klop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart hierna 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Leg het Dr. Oetker Glazuur Choco (1 zakje) ca. 5 minuten in een schaaltje gekookt water. Ontkroon de aardbeien (200 g) en snijd ze in plakjes van 0,5 cm. Snijd een klein driehoekje uit op de plek waar het kroontje zat, zodat de plakjes de vorm krijgen van hartjes. Leg de aardbeien hartjes op de kwarktaart. Kneed het zakje met chocoglazuur goed door. Knip een klein hoekje van het zakje. Drapeer de chocolade van linksboven naar rechtsonder in rechte lijnen over de kwarktaart.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart