Maak het biscuitbeslag en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de taartbodem op een rooster helemaal afkoelen. Steek uit de afgekoelde biscuitbodem 3 grote harten (of snijd ze uit met behulp van een scherp mes en een kartonnen mal).
Baktijd: 30 - 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. En kleur de botercrème met roze voedingsmiddelenkleurstof. Snijd de harten horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste laag van de hartentaartjes met een laag botercrème en leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu het hele taartje met een dunne, egale laag botercrème.
Kneed alle kleuren fondant tot soepele bollen. Meng ¼ deel van de rode fondant met 1/3 deel van de witte fondant goed door elkaar en pak in met huishoudfolie. Meng dan ¼ deel van de gele fondant met 1/3 deel van de witte fondant en pak ook in. Meng dan 1/8 deel rood en 1/8 deel geel met 1/3 deel witte fondant. Rol vervolgens steeds een kleur fondant uit tot een ronde lap die groot genoeg is om het hele taartje te bedekken. Leg de fondant over de taart. Tip! Gebruik hiervoor je deegroller, als je de fondant daar losjes omheen rolt is de kans dat de fondant scheurt veel kleiner. Strijk de fondant rondom de taart mooi glad. Begin daarmee aan de bovenkant van het hart en werk naar de punt aan de onderkant toe. Snijd rondom de overtollige fondant weg en knip het stuk fondant dat je bij de punt van het hart overhoudt mooi af.
Schrijf met de decoratie stiften zoete woorden op de taartjes.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak