Verwarm de oven voor. Bekleed de bodem van beide springvormen met bakpapier en spray de zijkanten in met bakspray.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Bereid het wolken vanille beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng door het beslag de cacao en de extra melk. Giet het beslag in één van de springvormen en strijk glad. Bak de luchtige chocolade cake in ca. 50 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.
Bereid de biscuitmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het beslag in de tweede springvorm en strijk glad. Strooi de sesamzaadjes over het cakebeslag en bak de cake goudbruin in 30-35 minuten bij een temperatuur van ca. 170°C (gasstand 3). Laat de cake afkoelen op een rooster.
Kleur 1 pakje rolfondant groen met een beetje gele en blauwe kleurstof. Vorm sla blaadjes van de fondant. Druk eventueel met de achterkant van een mes nerven in de blaadjes zodat ze net echt lijken. Kleur de overige fondant rood met de rode kleurstof. Als de fondant teveel plakt voeg je een beetje poedersuiker toe. Vorm tomatenplakjes van de rode fondant.
Snijd de biscuitcake in horizontale doormidden. Leg de bovenste plak voorzichtig aan de kant. Verdeel de helft van fruitvulling over de bodem van de biscuitcake. Leg op de randen van de bodem de sla blaadjes zodat deze mooi eruit steken. Leg enkele tomaten plakjes op de sla. Leg daarop de burger van chocoladecake. Zorg ervoor dat de sla blaadjes goed zichtbaar blijven. Verdeel de overige taartvulling over de chocoladecake. Vervolgens bestrijk deze met slagroom en leg je de bovenkant van de biscuitcake op de burger. Druk voorzichtig aan zodat de slagroom er net niet uitloopt. Spuit met de rode decoratiestiften ketchup langs de zijkant van de burger.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart