Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het bijgeleverde zakje chocoladeglazuur in de kom en zorg ervoor dat het onderwater blijft.
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Smelt in een steelpannetje 1 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. Als de boter gesmolten is laat dan nog 1 minuut doorpruttelen terwijl je erbij blijft.
Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de bodemmix erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.
Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het warme deeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.
Maak het steelpannetje en de lepel meteen schoon.
Smelt in een steelpannetje 5 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. AIs de boter is gesmolten, laat het dan nog 1 minuut doorpruttelen. Blijf hierbij in de buurt.
Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de mix voor karamelsaus erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.
Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de bodem.
Haal het zakje chocoglazuur uit het water en kneed het goed door.
Knip de bovenzijde van de verpakking open en giet het vloeibare glazuur over de karamelsaus en verdeel het over de bakvorm. Houd een eetlepel chocoglazuur achter om straks de oogjes voor de spookjes te kunnen maken. Kantel voor een egale verdeling voorzichtig de bakvorm zodat alle hoeken bedekt zijn met chocoglazuur.
Wacht 10 minuten totdat de chocoladelaag wat is afgekoeld. Smelt ondertussen - au bain-marie - de witte chocolade in een kom boven een pan met heet water.
Verdeel met behulp van een theelepel de witte chocolade in druppels over de shortbread. Met een bijv. een sateprikker trek je een mooie punt aan iedere druppel; zo krijg je je spookjes. Verdeel de rest van de witte chocolade tussen de spookjes.
Doop de andere kant van de satéprikker in de achtergehouden choco en maak hiervan oogjes en spooky mondjes in de witte chocoladespookjes.
Plaats de bakvorm 1 uur in de koelkast.
Opstijftijd: 60 Minuten
Verdeel voor het serveren de spooky shortbread in 8-10 stukken.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes