Breng water aan de kook en giet dit in een kom.
Leg vervolgens het bijgeleverde zakje chocoladeglazuur in de kom en zorg ervoor dat het onderwater blijft.
Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Neem ongeveer de helft van het pakje rolfondant wit en kneed tot het zacht en soepel is. Rol uit tot een lang sliert en verdeel in stukje van ongeveer 4 à 5 centimeter (ze hoeven niet allemaal gelijk te zijn) en druk de beide uiteinde van ieder sliertje iets in. Dit zijn je botjes.
Smelt in een steelpannetje 1 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. Als de boter gesmolten is laat dan nog 1 minuut doorpruttelen terwijl je erbij blijft.
Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de bodemmix erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.
Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het warme deeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.
Maak het steelpannetje en de lepel meteen schoon.
Smelt in een steelpannetje 5 eetlepel schenkstroop en 50 gram boter. AIs de boter is gesmolten, laat het dan nog 1 minuut doorpruttelen. Blijf hierbij in de buurt.
Neem het pannetje van het vuur en roer voorzichtig met een lepel de mix voor karamelsaus erdoorheen. Meng het geheel tot een egale massa.
Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de bodem.
Haal het zakje chocoglazuur uit het water en kneed het goed door.
Knip de bovenzijde van de verpakking open en giet het vloeibare glazuur over de karamelsaus en verdeel het over de bakvorm. Kantel hierbij voorzichtig de bakvorm zodat alle hoeken bedekt zijn met chocoglazuur.
Wacht 15 minuten totdat de chocoladelaag wat is afgekoeld. Verdeel vervolgens de suikeroogjes en de botjes van rolfondant over de chocoladelaag.
Plaats de bakvorm 1 uur in de koelkast.
Verdeel voor het serveren de shortbread in 16 stukken.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes