Doe water/melk in een pannetje en voeg boter en zout toe. Verhit dit mengsel tot de boter geheel is gesmolten. Breng het aan de kook en voeg bloem toe. De bloem en met name het zetmeel in de bloem moet goed gaar gemaakt worden voordat de eieren aan het soezendeeg worden toegevoegd. Verwarm het soezendeeg nog even goed en verwarm ondertussen de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Neem de pan van het vuur en voeg de eieren een voor een toe. Wanneer de eieren in een keer worden toegevoegd zal het moeilijk zijn een glad soezendeeg te krijgen. Meng de eieren door het soezendeeg met een houten spatel, niet met een mixer.
Vul een spuitzak met spuitmondje naar keuze met het soezendeeg en spuit op de met bakpapier beklede bakplaat soezen in diverse vormen. Plaats de bakplaat in de oven. Open de oven de eerste 20 minuten niet, anders zakken de soezen in.
Baktijd: 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Laat de soezen afkoelen. Daarna kun je ze versieren en vullen.
Klop ondertussen de slagroom in een vetvrije kom met een mixer met garden stijf.
Knip een punt uit de tweede spuitzak op ongeveer 4 cm van de punt en schep de helft van de slagroom in de zak.
Prik met een schaar een gaatje onderin de soezen en spuit de vulling erin.
Verwarm de zakjes choco glazuur volgens de aanwijzing op de verpakking in heet water.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden.
Dip de slagroomsoezen in de choco glazuur en garneer ze met een toefje slagroom en een halve aardbei.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak