Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe het water (300 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het kwarktaart mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de yoghurt en slagroom direct vanuit de koelkast.
Breek de inhoud van 1½ zakje walnoten in kleinere stukjes en roer door het Griekse yoghurttaart mengsel.
Schenk het yoghurttaartmengsel over de bodem en strijk glad. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Haal de yoghurttaart vlak voor serveren uit de koelkast.
Verwijder de springvorm en leg de rest van de walnoten op de taart. Schenk de honing over de Griekse yoghurttaart.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart