Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul hiermee 2 verschillende formaten bakblikken (bijvoorbeeld 24 en 18 cm).
Baktijd: 30 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Maak de twee zakjes botercrème zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd beide taarten in 3 delen zodat je op 2 lagen een vulling kunt smeren. Smeer op 1 laag ongeveer 1-2 cm botercrème. Leg 1 laag taartdeel er weer op en smeer op de 2e laag een lekkere jam. Dek af met laatste deel taart. Smeer daarna de taarten af met botercrème.
Kleur twee verpakkingen fondant oranje. Bekleed de taart met een gele marsepein of fondant.
Gebruik chocoladesticks om de taarten op elkaar te kunnen stapelen. Spuit daarna, liefst buiten ivm glitters, de taart goudkleurig.
Maak de zilveren decoraties van wit marsepein of fondant en spuit deze zilver.
Neem de tijd hiervoor, maak deze paar dagen van te voren.
Snijd 12 gelijke stroken uit van 2*12 cm. Plak de uiteinden aan elkaar met water of eetbare lijm zodat je lussen krijgt. Laat deze lussen drogen.
Maak ook een rondje waarop je de lussen kunt plakken. Plak de eerste laag lussen op het rondje als alles opgedroogd is. Knip eventueel de uiteinden beetje bij met een schaar.
Daarna kun je de 2e laag lussen erop plakken. ndersteund door keukenpapier kun je het laten drogen. Als de strik opgedroogd is kun je deze ook spuiten met de goudkleur. Je kunt de strik goed afgedekt bewaren als deze opgedroogd is in een plastic zak
Decoreer verder de stapeltaart naar wens en plaats de strik op de bovenste taart.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart