Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.
Positie rooster: Midden
Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Bereid een half zakje mix voor luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de cupcakes aan de bovenkant met een dun laagje.
Dip de gehele bovenkant van de cupcake in de discokorrels zodat alles bedekt is.
Plak met behulp van een beetje botercrème een choco cup ondersteboven op de cupcake.
Snijd uit een dikke plak uitgerolde Chocorolfondant Bruin een vierkant net iets groter dan de choco cup. Dit wordt de bovenkant van de hoed.
Kleur een beetje Chocorolfondant Wit met wat blauwe kleurstof. Rol hiervan voor de slinger met de kwastjes eraan, een dun rolletje. Duw van het rolletje het uiteinde plat en dan snijd er een aantal strookjes in. Maak ook nog een klein blauw bolletje.
Plak het vierkantje chocofondant bruin op de choco cup met een beetje botercrème. Plaats de blauwe slinger op de hoed en plak het bolletje aan de bovenkant.
Rol de resterende Chocofondant Wit tot een dunne plak en snijd er een rechthoek uit. Dit is het diploma. Rol deze langzaam op. Neem een stukje roze fondant en rol daar een dunne sliert van. Dit is het lintje voor om het diploma. Rol nog zo'n dun sliertje en maak daar het strikje van. Leg het diploma op de cupcake en GESLAAGD!
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes