Laat de boerenjongens uitlekken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd ze in kleine partjes. Besprenkel ze ruim met citroensap. Verwarm de oven voor.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Kwast de binnenkant van de vuurvaste ovenschaal of braadslede in met boter.
Bereid de griesmeelpudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Omdat griesmeel pudding snel opstijft, moet je het snel verwerken.
Stort de helft van de griesmeelpudding in de ovenschaal, leg de appelschijfjes er op en verdeel de boerenjongens erover. Bedek dit met de ander helft van de griesmeelpudding.
Strooi er paneermeel over en leg er wat kleine klontjes boter op.
Zet de griesmeelpudding in het midden van de voorverwarmde oven en bak het toetje in ca. 35 minuten goudbruin.
Doe de vanillesuiker samen met 1 eetlepel suiker bij de room en breng dit in een klein steelpannetje langzaam aan de kook.
Laat de room iets afkoelen. Zet het pannetje vervolgens in een au-bain-marie (heet waterbad).
Klop de eidooiers er met een garde door. Blijf roeren tot de vanillesaus iets dikker wordt en neem de pan direct uit de au-bain-marie. De vanillesaus mag niet koken.
Serveer de griesmeeltaart warm met de vanillesaus.
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes