Vet de tulbandvorm in. Verwarm de oven voor.
Baktijd: 60 - 70 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Breek de witte chocolade boven een beslagkom. Zet het in een pan met heet water en laat de chocolade net smelten (au bain marie). Neem de kom uit het waterbad, voeg boter toe en klop het met een mixer met garden zacht. Voeg 150 g suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe en klop het mengsel wit en romig.
Splits de eieren. Roer de dooiers door het boter-suikermengsel. Zeef de bloem en ½ zakje Backin boven de kom en roer het er snel door, met de mixer op de laagste stand. Maak de garden schoon. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Roer ongeveer eenderde van het eiwitschuim door het beslag.
Schep de vruchtjes en de rest van het eiwitschuim erop en spatel het er luchtig door. Vul de vorm met het beslag. Zet de vorm op het rooster net onder het midden van de oven en bak de tulband goudbruin en gaar. Je kunt controleren of de tulband gaar is door met een prikker in de tulband te prikken: komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar.
Schakel de oven uit en laat de vorm 10 minuten in een geopende oven staan. Keer de tulband op een rooster en laat de tulband helemaal afkoelen.
Smelt het glazuur volgens de aanwijzig op de zakjes. Verdeel het glazuur over de tulband. Versier de tulband daarna snel met glittersuiker. Laat het glazuur opstijven.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake