Meng in een pan honing, citroenrasp, basterdsuiker, boter en water en roer het op laag vuur tot een egaal glad mengsel, waarin de suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur, schenk het in een mengkom en laat tot lauw afkoelen.
Meng 350 gram bloem met de gestampte muisjes en werk dit met de mixer met kneedhaken door het honingmengsel, zodat een egaal zacht koekjesdeeg ontstaat. Dek de kom af en zet hem 24 uur in de koelkast.
Neem de kom met deeg 1 uur van te voren uit de koelkast. Warm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en knip een tweede even groot stuk bakpapier af.
Baktijd: 15 - 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Zeef de rest van de bloem met Dr. Oetker Backin en meng dit met de mixer met kneedhaken door het koude honingdeeg, zodat een glad deeg ontstaat. Kneed het eventueel na met de hand als het klonterig blijft. Het deeg moet niet plakkerig zijn, maar ook niet te droog. Kneed er eventueel tot maximaal 50 gram extra bloem door.
Vorm van het deeg een rechthoekig stuk, leg dit op bakpapier, dek het af met het tweede vel bakpapier en rol het uit tot een deeglap van 5 mm dikte. Snijd hieruit met een gekarteld deegraderwieltje rechthoeken van 10 bij 4 cm en leg ze met behulp van een spatel op de bakplaat met bakpapier.
Bestrijk de rechthoeken met melk. Bak de geboortekoekjes middenin de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
Schuif de geboortekoekjes op een rooster en laat de geboortekoekjes helemaal afkoelen. Leg de muisjes op een plat bord.
Verwarm het gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip een piepklein puntje af, dat groot genoeg is voor een dun lijntje glazuur. Schrijf hiermee op de koekjes de naam van de pasgeborene. Druk er voorzichtig muisjes in. En klaar zijn de geboortekoekjes!
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes