Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Rol een bolletje fondant uit tot een plakje van 2-3 mm dik. Steek hieruit een rondje ter grootte van een cupcake. Plak het rondje met wat topping vast op de cupcake.
Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en kleur het met enkele druppels kleurstof blauw. Maak aan de zijkant van de cupcake een rand van kleine toefjes met de blauwe botercrème. Gebruik hiervoor de spuitzak met het stervormige spuitmondje. Meng een beetje blauwe glittersuiker en wat blauw met witte muisjes. Leg er wat van in je hand en druk deze in de blauwe toefjes.
Neem voor de strik een bolletje witte fondant en rol deze dun uit tot een langgerekte lap van minstens 10 cm lang. Snijd vervolgens 4 strookjes van 5 cm lang en 1 cm breed. Twee strookjes zijn bedoeld om de strik mee te maken.
Pak het eerste strookje, vouw het dubbel en plaats deze vervolgens rechtop. Kneed daarna de zijkant naar beneden. Doe dit ook bij het tweede strookje. Met de resterende twee strookjes maak je de lintjes. Snijd hiervoor uit beiden een kleine 'V' zodat het op een echt lintje lijkt.
Om de lintjes en de strik goed vast te plakken op de cupcake spuit je een klein beetje blauwe topping iets boven het midden op de cupcake.
Vervolgens plak je de beide lintjes over elkaar hierop vast en druk je deze goed aan. Nu kan de strik op de geboorte cupcake. Plak beide strikken boven op de lintjes vast. Gebruik hiervoor ook een beetje blauwe botercrème om de strikken met elkaar te verbinden.
Plaats in het midden een klein vierkantje fondant en drapeer deze over het midden van de strik.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes