Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Doe de biscuitmix, de eieren en water in een beslagkom en meng het geheel met de mixer op de laagste stand goed door. Klop het geheel daarna op de hoogste stand minimaal 5 minuten, zodat je een luchtig beslag krijgt.
Giet het beslag op de bakplaat en strijk het gelijkmatig uit. Heb je geen grote bakplaat, verdeel het dan over 2 kleinere platen. Bak het biscuit in 15 minuten gaar.
Positie rooster: Midden
Leg een schone theedoek klaar en strooi hierop wat poedersuiker. Stort de cake direct na het bakken met de bovenkant van de cake naar beneden op de theedoek en pel het bakpapier er voorzichtig af.
Verwarm de vanillevla tegen het kookpunt, haal van het vuur en roer de stukjes chocolade erdoor, totdat de chocolade gesmolten is.
Klop de slagroom stijf en voeg eerst 1 flinke eetlepel van de (inmiddels op kamertemperatuur) chocoladevla. Schep dit goed door en voeg dan de rest van de chocoladevla bij de slagroom.
Schep de chocolademousse in een spuitzak en bewaar het zolang buiten de koelkast.
Doe de bevroren frambozen samen met 30 gram suiker en 50 ml water in een steelpan. Kook dit ongeveer 5 minuten goed door. Pureer het dan met een staafmixer en als je niet van pitjes houdt, dan kun je het door een zeef roeren. Laat de jam afkoelen.
Steek rondjes biscuit uit voor de jampotjes, twee rondjes per potje. Doe 1 rondje biscuit onderin de jampotjes. Schep hierop 2 lepeltjes frambozenjam.
Verdeel de chocolademousse over de potjes en leg er weer een rondje biscuit op. Verdeel de jam over de plakjes biscuit.
Klop de laatste slagroom (200 ml) op met een eetlepel suiker, schep het in een spuitzak. Spuit als laatste een laagje slagroom op de jam. Sluit de potjes af met de deksel of knip stukjes bakpapier en sluit dan hiermee potjes af met een touwtje. Hang eventueel aan het touwtje een kaartje met een lieve tekst!
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes